divendres, 21 de setembre del 2012

Lliures o morts

¡COMENTA AQUEST LLIBRE!
Ermengol Amill, un pagès del Pallars, viu una desgràcia personal que l'empeny a allistar-se per lluitar contra l’exèrcit borbònic, que vol ocupar Catalunya i acabar amb la identitat dels catalans. Amill ascendeix i esdevé una peça clau de l’exèrcit català, el qual, tot i perdre el suport internacional, segueix lluitant amb convicció fins la derrota.
Ermengol Amill (1665-1732) abandona el seu Pallars natal i es converteix involuntàriament en fuseller de muntanya durant la guerra de Successió. Europa és un gran tauler d’un immens joc d’interessos per definir el futur del Vell Continent i Catalunya n’esdevé la peça clau. Aquest heroi oblidat lluitarà contra els borbònics fins a les darreres conseqüències. La tria entre la llibertat i la mort protagonitza una de les aventures més formidables i desconegudes de la història de la nostra nació.
« L’única família que teniu ara es diu Catalunya, i té quatre-cents mil fills que són els vostres germans, els vostres fills, pares i mares, avis, oncles i cosins. Ells ara necessiten que gent com vós els protegeixi de les males ànimes que vénen de totes bandes contra la nostra llibertat»




David de Montserrat i Nonó (Girona, 1972) és periodista. Ha treballat i col•laborat en premsa digital, ràdio i televisió en mitjans com ara TV3, TVE, Vilaweb, Cadena Ser, l'Agència Catalana de Notícies (ACN) o Directe.cat, entre altres, així com a l'àrea de comunicació del Govern de Catalunya, des d'on va impulsar les campanyes “Elteumòbil.cat” i “Catalan, a business opportunity”, entre altres accions. Actualment treballa en la preparació de diversos projectes editorials i audiovisuals documentals i de ficció.
Jaume Clotet i Planas (Barcelona, 1974) és llicenciat en Periodisme per la UAB i en Història per la UB. Ha treballat i col•laborat per a diversos mitjans de comunicació (Avui, El Punt, Ara, Público, El Singular Digital, ABC, COMRàdio, Ona Catalana, TV3 i RAC1) i va ser corresponsal al País Basc entre els anys 2001 i 2003. També ha estat cap de premsa del Departament de Governació i subdirector de l’Agència Catalana de Notícies (ACN). És coautor de Les millors obres de la literatura catalana (comentades pel censor) (2010).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada