dimarts, 20 de novembre del 2012

EL CELLER

¡COMENTA AQUEST LLIBRE!
Després de vuit anys de silenci, ha tornat l'indiscutible mestre de la novel·la històrica

El celler (TD)El Llenguadoc, França, finals del segle XIX. En Josep Álvarez descobreix de la mà d'un viticultor francès l'art de l'elaboració del vi. Des d'aquest moment, la seva vida restarà dominada per aquesta passió.
Malgrat la seva joventut, en Josep ja ha conegut a la vida l'amor, les intrigues i el treball ardu, experiència que, junt amb la seva vocació, caracteritzarà el seu destí. Després de participar contra la seva voluntat en un complot polític, fugirà a França, on treballarà per a un viticultor. Tot i la por que sent de caure en mans de la justícia, un dia decideix tornar a la seva llar. Lluitant contra els elements en Josep empren una aventura tan àrdua com fascinant: l'elaboració d'un bon vi. Al seu voltant els habitants de Santa Eulàlia: la jove vídua Marimar i el seu fill Francesc; en Nivaldo, el botiguer d'origen cubà; en Donat, el germà obrer d'en Josep, tots ells personatges que poblen aquesta rica novel·la
El celler conté l'essència de totes les obres anteriors de Noah Gordon: històries personals de força, personatges vitals, retrats fidedignes d'una època, creats per un escriptor, la sensibilitat i l'encert del qual ha admirat milers de lectors al llarg dels anys.

El celler és el tribut de Noah Gordon al nostre país, una apassionada novel·la al voltant del fascinant món del vi.

Noah Gordon (WorcesterMassachusettsEUA11 de novembre de 1926) és un novel·lista estatunidenc. Les seves novel·les tracten sobre història de la medicina,ètica mèdica, la Inquisició i la història cultural del poble jueu.
Gordon estudià Periodisme a la Universitat de Boston, on també obtingué un màster en Literatura i Redacció Creativa. Treballà de periodista especialitzat en ciències per a The Boston Herald i escrigué diversos articles científics per a altres publicacions. Fou també director de dues revistes mèdiques, Psychiatric OpinionThe Journal of Human Stress.
La seva primera novel·la, El rabí, va ser a la llista dels llibres més venuts de The New York Times durant més de sis mesos. La seva obra literària ha estat reconeguda amb nombrosos premis, com ara el premi James Fenimore Cooper de la Societat d'Historiadors Americans; a Alemanya, rebé el guardó del Club del Llibre de Bertelsmann, i, a Itàlia, rebé el premi Boccaccio i fou finalista del certamen literari Bancarella.
A Espanya, els seus llibres han rebut en dues ocasions l'Euskadi de Plata, guardó atorgat pels llibreters del País Basc, el premi de la revista Qué Leer, i una menció especial per part de la ciutat de Saragossa, en el marc de la setmana de novel·la històrica que l'ajuntament d'aquesta ciutat organitza anualment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada