dimecres, 20 de juny del 2012

Promet-me que seràs lliure

¡COMENTA AQUEST LLIBRE!
Un matí de 1448, una galera pirata assalta el poblet de pescadors de Llafranc. Ramon Serra mor defensant la seva família, però no pot evitar que els pirates s’enduguin la seva esposa i la seva filla. Mentre agonitza, li demana a en Joan, el seu fill gran, que li faci un jurament: «Promet-me que seràs lliure». 
Sols i abandonats a la seva sort, en Joan i el seu germà petit fugen a Barcelona, una ciutat que al principi els és hostil. Allà en Joan coneixerà l'Anna i entrarà a treballar a una llibreria com a aprenent. Però són temps convulsos de revoltes i guerres, i la Inquisició els canvia de forma dramàtica la vida.
Barcelona, Sardenya, Sicília, Nàpols, Roma i Gènova són els escenaris d'una odissea durant la qual en Joan es farà home: aprendrà a llegir i a estimar els llibres, coneixerà personatges extraordinaris, viurà batalles dins d’una galera i lluitarà pel seu amor i per complir la promesa que un dia va fer al seu pare.
«Amb això passaràs molta gana», li va dir el seu pare quan en Jordi li va comunicar que volia ser escriptor. I als catorze anys el va posar a treballar en una impremta: «Perquè aprenguis la professió des de baix i perquè l'economia familiar no es pot permetre estudiants que no treballen i suspenen». Aquella experiència va ser una gran lliçó que li va fer simultaniejar els estudis amb les feines més diverses (des de peó d'obra fins a venedor de llibres, reparador de ràdios, cobrador de rebuts, extra de cinema o tècnic en una central nuclear). Més endavant es va graduar com a enginyer industrial i va fer un màster en direcció d'empreses. Va treballar en grans corporacions, on va progressar fins a ocupar llocs de responsabilitat executiva als Estats Units i a diversos països d'Europa. L'any 2000 va publicar Els Murs de Jericó, i el 2003, Presagi, una novel·la que va rebre crítiques excel·lents. L'Anell (2004) i La Reina Oculta (2007, premi de novel·la històrica Alfons X) van assolir un gran èxit de públic. Les seves obres s'han publicat en més de vint llengües. Des del 2008, superada la por de passar gana, Jordi Molist va abandonar la seva activitat professional en grans multinacionals per dedicar-se exclusivament a la vocació d'escriptor.

1 comentari:

  1. Un relat acuradament documentat que ens parla de l'amor, la venjança, la por, el coratge i els llibres.

    ResponElimina