En una sola persona és una novel·la imponent sobre el desig, la passió, el secretisme i la identitat sexual, una història sobre els enamoraments inadequats, els amors insatisfets.
«Ens forma allò que desitgem», diu en Billy Abbott, l’escriptor i narrador protagonista, a l’inici de la novel·la. I és ell qui ens explica la història tragicòmica de la seva llarga vida com a «sospitós sexual»: els seus primers anys de formació a mitjan segle passat en un poblet de Vermont, amb l’enamorament, imprevist i sobtat, d’una dona més gran que ell, la senyoreta Frost, bibliotecària, i la descoberta incipient de la seva homosexualitat, que li provoquen un torrent d’emocions contradictòries.
Al llarg de mig segle, mentre en Bill creix com a escriptor, assistim a diferents moments estel·lars de la seva vida, per la qual desfilen un ampli càsting d’acolorits personatges que desafi en totes les convencions i als quals John Irving, valent i ambiciós, obliga a afrontar els dubtes sobre la seva sexualitat i a qüestionar els prejudicis i les creences.
En una sola persona és una novel·la imponent sobre el desig, la passió, el secretisme i la identitat sexual. Una història tempestuosa, provocadora, divertida i commovedora sobre els enamoraments inadequats, els amors insatisfets i una acceptació decidida i valenta de les nostres diferències sexuals.
John Irving (Nou Hampshire, 1942) és un dels escriptors nord-americans amb més projecció internacional. La seva carrera literària va començar el 1968 amb Setting Free the Bears, obra amb què va rebre una beca de la Fundació Rockefeller. Deu anys més tard, la novel·la El món segons Garp, guardonada amb el Premi Nacional del Llibre, va signifi car la seva consolidació com un dels grans autors contemporanis. Obres seves posteriors com Una dona difícil o La quarta mà han estat comparades amb la literatura del clàssic Charles Dickens. Amb motiu de l’adaptació al cinema de la seva novel·la Prínceps de Maine, reis de Nova Anglaterra, Irving va rebre l’Oscar al millor guió adaptat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada